Dvorac Ostrožac

Stari grad Ostrožac, osvjetljen noću:

VIDEO

Prošetajte po cijelom Dvorcu Ostrožac.


ON-LINE Izložba skulptura iz kolonije


Stari grad Ostrožac (VIDEO)


Događaji KC Cazin

August 2020
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Jul 03

Predstava ''Ponoćna igra'' u Cazinu

Ponoćna IgraDom kulture općine Cazin aktivno radi na ponudi kulturnih dešavanja za 2010.godinu pa je tim povodom upriličeno gostovanje Narodnog pozorišta iz Sarajeva sa predstavom ''Ponoćna igra''. Riječ je o drami koju režira Gradimir Gojer, prema tekstu Dubravka Jelačića Bužimskog. Izvrstan glumački dvojac, Izudina Bajrovića i Medihe Musliović, garantuje nesvakidašnji užitak u predstavi koja je premijerno izvedena 08.maja prošle godine na maloj sceni ''En face'' Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Smjestivši radnju predstave Ponoćna igra u intiman ambijent, nadohvat ruke gledateljima, Gradimir Gojer povezao je događanja na sceni i publiku, stvarajući tako nesvakidašnju interakciju u kojoj je sve jedna velika predstava.

Ponoćna igra je priča o dvoje glumaca koji uoči premijere posljednji put, sami, u večernjim satima, ''na daskama koje život znače'', prolaze tekst drame koju će zaigrati. U toj drami pjesnik Vladimir Vidrić udvara djevojci Sali, a postupno se taj senzibilitet prenosi na privatan život glumaca. Njihovo zbližavanje potaknuto je zbivanjima unutar drame, koje se intenzivira sve više u toku tog neobičnog pokusa. Na površinu izbijaju novi, do tad prikriveni osjećaji…

 

U okviru ove posjete upirličen je i susret načelnika Ogreševića i gospodina Bajrovića. Posjeta je uslijedila nakon predstave koju je prvak drame Narodnog pozorišta odigrao pred više od 300 oduševljenih Cazinjana. ''Izudin Bajrović je jedno od dragih lica sa naših TV ekrana, jedan od vrhunskih glumaca naše filmske i pozorišne scene i zato nam je izuzetna čast i zadovoljstvo što smo imali priliku ugostiti ovu kamernu predstavu i u našoj općini. Iskreno se nadam se će uspostavljeni kontakti realizirati plodnom saradnjom u budućnosti. Sa velikim veseljem očekujemo naredne projekte koje ćemo realizirati uz pomoć Narodnog pozorišta iz Sarajeva'', riječi su načelnika Ogreševića.

Ova predstava je samo jedno od gostovanja Narodnog pozorišta planiranih za 2010.godinu u našoj općini. Organizirana je sa željom da nova godina započne sa kvalitetnim i dostupnim programima kulturnih dešavanja.

Gospodin Bajrović je naglasio potrebu približavanja ovakvih i sličnih sadržaja građanima naše države, bez obzira koliko daleko se nalazili u odnosu na Sarajevo. Zbog toga, ističe, da mu je izuzetna čast što je ''Ponoćna igra'' prvo posjetila općinu Cazin kada je u pitanju USK.